Nieuws


Op uitnodiging van Onne Kempers namen leden van de Fotogroep Haaksbergen 

op 9 maart 2023 deel aan een fotoshoot bij dansschool Dwars in Haaksbergen


Een overzicht van de gemaakte foto's kunt in deze presentatie zien.


"Ik wil mijn Donald Duckie terug"


Coen Voorink, lid van de Fotogroep Haaksbergen, bedacht een ludieke foto-actie voor zijn medeleden.

Hij stuurde allen op pad met een badeendje om er een creatieve foto mee te maken.

Het resultaat presenteerde hij in video "Ie bunt mie d'r EENDJE"

Even kijken? Klik dan op de foto


Rabo Clubactie

Leden van de Fotogroep, maar ook anderen die onze fotoclub een warm hart toedragen hebben ervoor gezorgd dat we ook dit jaar weer een hele mooie financiële bijdrage uit de Rabo Clubkas mochten ontvangen. Allen heel hartelijk dank daarvoor. 

Via de biënnale en meerdere exposities in de Kunstzaal van de Kapppen hebben we de Haaksbergse gemeenschap ook dit jaar veel fotografisch moois kunnen bieden. Blijkbaar wordt dat gewaardeerd: veel Haaksbergenaren hebben hun steun via de Rabo Clubactie laten blijken. We zijn daar uiteraard heel blij mee!

Sander Scharenborg (Rabobank) overhandigde de cheque van bijna 600 euro aan onze penningmeester Felix Reijken.https://fotobond.nl/

Bondsfotowedstrijd Fotobond Nederland

De Fotobond Nederland (Nederlands Centrum voor Vrije Fotografie) bestaat 100 jaar en dat laat de bond via tal van activiteiten weten. Naast het uitbrengen van een Jubileumkrant werd er op 14 mei jl. in de Prodentfabriek in Amersfoort stil gestaan bij dit jubileum. 100 jaar Fotobond werd op deze Jubileumdag groots gevierd met een aaneenschakeling van fantastische fotomomenten. Een vol programma met inspirerende sprekers, boeiende lezingen, interessante demonstraties en leerzame portfoliobesprekingen.


Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt op de kalender is de bespreking van de Bondsfotowedstrijd. Dit jaar gebeurde dat in de schouwburg van Deventer. De driehoofdige jury kreeg van 120 aangesloten clubs 1200 foto’s voorgelegd om te beoordelen. De bespreking door de juryleden Carol Olerud, Gerard Hol en Marty Hermans maakte er een leerzame ochtend van. Bij de clubwedstrijd gingen de ereplaatsen naar Leidse AFV (1e) , en Collectief Brabant en Fotokring Polderlicht (gedeeld 2e)

De beste foto werd volgens de juryleden gemaakt door Joost Wensveen van de Leidse AFV. Zijn fotografische enscenering werd zelfs vergeleken met werk van grootmeester Erwin Olaf.


Foto: Joost WensveenFotobond-voorzitter Cora Sens werpt zich op als ambassadeur Fotobiënnale Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Voorzitter Cora Sens van de Fotobond heeft zich opgeworpen als ambassadeur van de Fotobiënnale Haaksbergen. Ze deed dat in haar toespraak tijdens de opening van de vierde Fotobiënnale, zaterdag 21 mei. Sens stak de loftrompet over de biënnale en de Fotogroep Haaksbergen die het tweejaarlijkse publieksevenement in de Ster van Twente, zoals Haaksbergen ook wel wordt genoemd, op touw zet.

,,Vier jaar geleden toen ik kennismaakte met de biënnale in Haaksbergen vroeg ik me af: wat gebeurt hier toch allemaal? Wat is dit fantastisch! We zijn best wel verwend in Nederland. We hebben het Fotofestival Naarden en Breda Foto. Wat hier in Haaksbergen gebeurt is ook heel bijzonder'', sprak Cora Sens.

De voorzitter van de Fotobond - Nederlands Centrum voor Vrije fotografie - toonde zich aangenaam verrast door de bijzondere presentatie van 180 foto's in het dorpshart van Haaksbergen. Die zijn geprint op motorkappen, kubussen rond bomen, deuren, metalen deksels, zeildoeken en hout- en alupanelen. Blikvanger is het ''Panorama Haaksbergen'' met een foto van het dorpsgezicht op een ruim 18 meter lang en 1,30 meter hoog zeildoek in een ronde installatie. ,,Je kunt wel amateur zijn, maar dat wil niet zeggen dat je amateuristisch te werk gaat. In Haaksbergen hebben ze heel goed begrepen dat je je ook als amateur op professionele wijze kunt presenteren én fotograferen", aldus de bondsvoorzitter.

Ze vervolgde met de opmerking dat de Fotobiënnale Haaksbergen aandacht van een groter publiek verdient. Sens: ,,Daarom heb ik me voorgenomen om jullie persoonlijke ambassadeur van de Fotobiënnale te worden. Om ervoor te zorgen dat mensen vanuit het hele land naar Haaksbergen komen. Want deze biënnale moet echt gezien en gewaardeerd worden.''

De Fotogroep Haaksbergen is aangenaam verrast door het aanbod van de voorzitter van de Fotobond om ambassadeur van de Fotobiënnale Haaksbergen te worden.

De biënnale is nog tot en met 30 oktober te zien in het centrum van Haaksbergen.             Foto Ben Kerver

Bondsfotowedstrijd 2021

Ook voor de editie van 2021van de Bondsfotowedstrijd van de Landelijke Fotobond  had de Fotogroep Haaksbergen weer een inzending van 10 foto's (het maximum) ingestuurd. In totaal deden 114  clubs mee aan die wedstrijd (1140 foto's).

Met in totaal 185 punten eindigde de Fotogroep op een bescheiden 87e plaats. 

Ben Kerver realiseerde de hoogste clubscore: 20 punten 

Klik hier of op de foto  om alle inzendingen te zien.Ook dit jaar deed de Fotogroep Haaksbergen weer mee aan de actie "Rabo Clubsupport"

Tussen 5 en 25 oktober konden leden van de Rabobank hun stem uitbrengen op hun favoriete club/vereniging. 

De Fotogroep Haaksbergen werd opnieuw verrast door een mooie opbrengst.

Rabobank vertegenwoordiger Sander Scharenborg kwam hoogstpersoonlijk op de clubavond van 9 november jl. een cheque overhandigen.

Het totaal bedrag van ruim 886 euro verraste de aanwezige leden zeer positief.Fotobiënnale 2022

Na de mislukte aanloop naar de 4e Fotobiënnale in 2020 (Corona reed ons in de wielen) en het uitstel in 2021 is de biënnalecommissie onlangs overmoedig begonnen aan de voorbereidngen voor 2022. We durven het aan om de omvangrijke plannig opnieuw op te starten, omdat we een rotsvast vertrouwen hebben, dat de (4e) versie in 2022 wel doorgang kan vinden. De locatie waar al ons fotografische fraais zal worden getoond is wederom het dorpshart van Haaksbergen. Ruim 180 foto's ( in diversie maten[ de grootste zal vermoedlijk 17 meter lang zijn!]) zullen de route van de MBS naar het centrum sieren.  Vooral de ondersteunig van Klaverblad Verzekeringen maakt het mogelijk dat we zo groots uitpakken. Een voorlopige openingsdatum staat al gepland: zaterdag 21 mei 2022.

Wilt u nog een impressie van hoe het er in 2018 uitzag? Klik dan even hier.